2% @ ARIA 2017

2-la-suta-aria

Asociaţia Română pentru Inteligenţă Artificială (ARIA) este o asociaţie ştiinţifică naţională înființată în 2011, cu misiunea de a susține cercetarea și educația românească în acest domeniu.

ARIA deține o puternică reprezentare națională, reunind academicieni, profesori universitari și cercetători din mai multe universități de top din România, doctoranzi, masteranzi și studenți. Totodată, ARIA este membru al Comitetului European de Coordonare pentru Inteligență Artificială – ECCAI (European Coordinating Committee for Artificial Intelligence).

De ce 2% pentru ARIA?

Pentru a își realiza obiectivele propuse pentru anul 2017, ARIA are nevoie atât de o echipă motivată și dedicată, cât și de susținere financiară pentru acoperirea costurilor de implementare a proiectelor. Redirecţionarea a 2% din impozitul plătit statului în anul 2016 reprezintă o bună sursă de finanţare. Aşadar, apelăm la dumneavoastră pe această cale pentru a susţine ARIA şi în anul acesta.

Banii pe care dumneavoastră îi redirecţionaţi către ARIA vor fi folosiţi pentru organizarea de evenimente ştiinţifice, susţinerea tinerilor cercetători cu rezultate deosebite, consolidarea unei comunităţi naţionale, precum şi sprijinirea inovării tehnologice în domeniul inteligenţei artificiale.

Cum redirecţionez 2% pentru ARIA ?

Dacă doriţi să redirecţionaţi către ARIA 2% din impozitul plătit statului în anul 2016, completaţi în două exemplare unul dintre formularele de mai jos:

  • Dacă aveţi venituri din salarii, descărcaţi de aici şi completaţi declaraţia 230. Găsiţi  aici un model de completare a formularului. Incepând cu anul 2016, cei 2% din impozitul plătit statului în anul anterior se pot direcţiona către mai multe ONG-uri, entităţi de cult sau burse private, prin completarea Anexei la formularul 230 (pagina a 2-a), eventual în mai multe exemplare. Dacă ARIA nu este prima organizaţie pe care doriţi să o susţineţi, vă rugăm să completaţi datele ARIA în una din anexele pe care le veţi depune împreună cu formularul 230. Formularul 230 împreună cu toate anexele se depun simultan.
  • Dacă aveţi venituri din alte surse (drepturi de autor, închirierea de imobile, acţiuni etc.), descărcaţi de aici formularul 200. Dacă vă încadraţi în ambele categorii de mai sus, puteţi completa ambele formulare.

Datele ARIA, listate mai jos, au fost deja completate pe aceste formulare. Dacă nu cunoaşteti suma corespunzătoare la 2% din impozit, aceasta va fi calculată de către organele fiscale.

Datele asociaţiei:

Denumire entitate nonprofit: Asociația Română pentru Inteligență Artificială

Cod de identitate fiscala: 28432190

Cont bancar (IBAN): RO77RNCB0723121611750001

După ce completaţi formularul de mână în două exemplare, acestea se pot depune direct sau pot fi trimise prin poştă (scrisoare recomandată cu confirmare de primire) la oficiul Administraţiei Finanţelor Publice din localitatea de domiciliu.

Data limită pentru depunerea formularelor este: 25 mai 2017.

Găsiţi aici lista de adrese ale oficiilor Administraţiei Finanţelor Publice locale.

De asemenea, în cazul membrilor asociației, pentru a fi scutit de taxa de membru pentru anul 2017 este necesar să ne trimiteţi o scanare a formularului semnat şi ştampilat de ANAF (exemplarul care rămâne la dumneavoastră), în momentul în care veţi primi mesajul de reînnoire a statutului de membru din partea asociaţiei. Pentru confidenţialitatea dumneavoastră, puteţi acoperi în timpul scanării căsuţa cu suma direcţionată către ARIA.

Pentru mai multe informaţii privind procedura de redirecţionare, precum şi în legătură cu activităţile ARIA, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa: info@aria-romania.org.

Vă mulţumim pentru încredere!